Varhisten ensimmäiset toiminnalliset harjoitukset

Varhisten ensimmäiset toiminnalliset harjoitukset

Vuosi on pyörähtänyt käyntiin ja monet harjoitukset on varhisten kanssa jo pidetty. Ne on olleet oppitunti / luokka painotteisia ja eilen oli vuorossa ensimmäiset kunnon harjoitukset ulkona. Meillä piti olla ensiapua, mutta monien sattumien kautta päädyimme pitämään pienimmille alkusammutusta.

Ensimmäisenä tuli tietysti vastaan ongelma, ketkä sen vetävät. Me vuorossa olleet kouluttajat emme kaikkea kuitenkaan ehdi hoitaa. No onneksi apukäsiä löytyi nuoriso-osastosta, saimme Jeren ja Oskarin pitämään harjoituksen.

24 lasta saapui harjoituksiin, joten ryhmä oli helppo jakaa kahtia. Toinen ryhmä pääsi harjoittelemaan ensin alkusummustusta ja toinen ryhmä sammutuspeitteen käyttöä. Sitten tehtiin vaihto ja lopuksi, kun jäi aikaa niin halukkaat saivat koettaa toisen kerran.

Nuorilla oli myös ylimääräinen numero tuon lisäksi ja he dementsroivat sen mitä tapahtuu jos rasvapaloon kaadetaan vettä. Se aiheutti ”oho” ja ”näitteks te mitä kävi” huutoja kauempana olleesta rivistä.

 

Oli sentään jotain opittu aikaisemmin, kun kysyin kuka on käyttänyt sammutuspeitettä niin kuului ”ei olla, ei kun ollanpas se kattila”. Eli työ ei ole mennyt hukkaan :)

Kaiken kaikkiaan harjoitukset olivat erittäin onnistuneet kaikin puolin ja kouluttajat olivat tyytyväisiä niin harjoitusten vetäjiin kuin harjoituksiinkin.

 

Kuvia harjoituksista voit käydä katsomassa joko täältä galleriasta tai sitten meidän facebookista.

Tässä muutama kuva

20160322_175749 20160322_174313 20160322_173426