Nuoriso-osaston syyskausi

paloauto detail 2Nuoriso-osasto kokee jokusia muutoksia syykaudella. Johtaja on vaihtunut ja allekirjoittanut joutuu tekemään parhaansa täyttääkseen valtavan kokoiset saappaat. Nuorista on myös noussut kouluttajaksi kaksi 18-vuotta täyttänyttä vanhaa konkaria.

Kevätkauden päätteeksi nuorilta pyydettiin palautetta jonka pohjalta syyskautta lähdettiin suunnittelemaan. Todella monessa palautteessa oli toiveena urheilun lisääminen. Vaikkakaan emme pystyneet liikuntakoulutusten määrä kasvattamaan kahdesta kerrasta päätimme keskittyä syyskauden harjoituksissa varsin fyysisiin harjoituksiin. Syyskausi lähtee liikkeelle vanhan kertaamisella niin sääntöjen kuin taitojenkin puolesta ja alkuunsa on luvassa perusselvityksiä märkänä niin maan tasossa kuin kerroksiin ja tikkaillakin. Syyskauden loppupuoli on pyhitetty liikenneonnettomuuksiin painottuviin harjoituksiin.

Uutena asiana syyskaudella tullaan kokeilemaan ’ryhmänjohtaja’ roolia jäsenille jotka ovat lähestymässä 18 vuoden ikää. Tätä kautta pyritään antamaan hieman esimakua vastuullisista tehtävistä ja kouluttajan roolista.

Koska harjoitukset tulee olemaan fyysisesti vaativia joudumme entistä enemmän varmistamaan nuorten turvallisuuden ja tämä tietysti tarkoittaa sitä että kurista ei voida lipsua. Emme kuitenkaan unohda nuorille erittäin tärkeätä asiaa eli hauskanpitoa, mutta yhdessä sovittuja pelisääntöjä tullaan tarkentamaan ja niiden noudattamista seuraamaan.

Syyskausi tulee olemaan haasteellinen mutta toivottavasti saamme siitä yhdessä mahdollisimman mukavan kokemuksen!