Koulutus, harjoitus, koulutus.. siinähän sitä

Jotten tämä vpk-toiminta ole täysin vain viikkoharjoituksia niin olemme ehtineet kouluttautua ja käydä suurharjoituksissa kaiken muun lisäksi…

Viime viikolla varhaisnuorten kouluttajista Taru sekä molemmat Jennit suuntasivat Pomarkkuun varhaisnuorten kouluttaja-koulutukseen. Päivä vierähti mukavasti teorian parissa ja sittemmin harjoiteltiin läpsyn pelaamista ja hedelmäsalaattia. Oli hyvä asettua siihen lapsen asemaan ja miettiä, että mitä ne haluavat oppia palokunnassa. Turha vaatia liikoja, vähän teoriaa ja paljon leikin varjolla oppimista niin hyvä tulee! Paljon oli myös hyviä ideoita ja ostoslista kasvoi hieman, jotain pientä kuten kirjoja ja lankaa pitänee ostaa..

Ehtihän siinä vierähtää viikko ja sitten tulikin 9.4. lauantai… PoSan alueen nuorilla oli Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella suurharjoitus. Sinne matkasi kaksi nuorta ja kouluttajia. Yleisöksi harjoituksia seuraamaan lähti pikkubussille varhaisnuoria. Lähtijöitä oli kymmenkunta ja he olivat niitä, joilla siirtyminen nuoriso-osastoon on häämöttämässä. Allekirjoittanut ja Taru lähti matkaan varhisten kanssa, onneksi matkaan lähti myös Matti hälytysosastosta.

Harjoitusalueella oli neljä rastia: ensiapu, savusukellus, liikenneonnettomuus sekä ajoneuvon purku (kyljen avaus vaurioituneesta autosta). Paljon kaikkea katseltavaa ja ennen kaikkea paljon kysymyksiä! Harjoitusten seuraamisen ohessa opimme liikennesääntöjä.. Missä pitää kävellä ja kuka väistää ketä, kun kulissikaupungissa vilistää paloautoja? Reissu oli onnistunut ja lapset saivat kiitoksia niin kouluttajilta kun bussikuskiltakin hyvästä käytöksestä reissussa :) Toivottavasti pienimmilläkin oli yhtä mukava päivä kuin aikuisillakin.

Jottei liikaa välipäiviä tule niin sunnutaina aamulla 6.30 Jennit suuntasivat Raisioon LsPel:n AS1-alkusammutuskoulutukseen. Nyt on siis hallussa palamisen perusedellytykset, alkusammutusvälineet ja -menetelmät.

Nyt lienee aika huokaista toviksi ja kerätä voimia parin viikon päähän, jolloin oma kalenteri täyttyy taas vpk:n jutuista…

Muutama kuva…

 

20160405_174000 20160402_131627 20160409_122231 20160409_114842

 

– Jenni V.