Jotain uutta :)

Tässä se nyt on Kankaanpään vpk.n kaikkien aikojen ensimmäinen varhaisnuortenryhmä!!

 

Tämä projekti lähti jo noin 2 vuotta sitten puhelimessa jutustelusta :)

 

Konkreettisemmin projekti lyötiin käyntiin talvisena iltana tämän vuovun alussa kun Jani (nuoriso-osaston entinen johtaja) ja minä (naisosaston johtaja) istuttiin yhdessä pöydän viereen asiana täysin uusi idea perustaa varhaisnuoriso-osasto :)

 

Tämän illan jälkeen tarvittiin mukaan muitakin. Minä puhuin naisosastosta mukaan toimintaan Heidin, Jennin, Tarun ja hallituksesta isäni Raunon vahvistamaan naisjoukkoa… Matkan varrella mukaan tuli vielä Tarja-Tuulia ja joukko oli näin kasassa.. Ja ei muuta kuin lisää suunnitelmia ja kohti syksyä.

Suunnitteluun kului monen monta tuntia yhteensä iltoja oli 6 :) Ensin käytiin läpi talvisen illan suunnitelmia, josta oli kiva lähteä miettimään yhdessä miten toiminta saadaan käyntiin!

 

Käytiin “vakoilu” vierailulla Pomarkun VPK:n varhaisnuoriso-osaston harjoituksissa hankittiin materiaalit, joiden perusteella tehtiin suunnitelma kausiohjelmasta. Jokainen ohjaaja sai itselleen vastuukerran aiheesta ja ohjaaja porukka lyötiin kahtia, jotta kukaan ei kuormittuisi liikaa. Nyt oli suunnitelmat kutakuinkin tehty :)

 

Seuraava askel oli varhaisnuori-osaston johtajan valinta. Johtajaksi lupautui Jenni Vartiainen :)

 

Nyt oli vain enään miettimättä mistä lapsia?? Keskusteltuamme päätimme tehdä pilottihankeen! Eli lapsiksi valikoitui ohjaajien ja muiden vpk:laisten lapset! Syyskuun alussa sitten kokoonnuimme yhteen ja saimme arvovaltaisen vieraankin aluepalopäälikkömme Risto Rajalan mukaan aloittamaan kautta aikojen ensimmäinen varhaisnuorisoryhmä!

 

Syksyn aikana olemme käyneet läpi mm. sankoruiskua, kodin turvallisuutta, 112, sokkoratoja, tutustumista paloautoihin ja ensiaputaitoja!

 

Olemme huomanneet syksyn aikana, että homma on lähtenyt hyvin käyntiin. Nyt on aika avata uusi lehti toiminnassa joka tarkoittanee sitä että tammikuun 12.päivä klo 17.30 tulipesän ovet ovat avoinna ja kaikki toiminnasta kiinnostuneen 7-9-vuotiaat lapset ovat tervetulleita mukaan toimintaamme :) harjoitukset ovat siis joka toinen viikko :)

 

Työryhmässä mukana ollut,
Jenni U-O